Jaanipäev ja muud toredat

Ostsime aiamööbli natuke ennem jaanipäeva. Tükk aega otsisime sellist, mis oleks jällegi hinna ja teostuse mõistes tasakaalus. Kipub ikka vastupidi olema, risu ja kallis või siis kvaliteetne aga väga kallis. Võtsime lõpuks Jyskist metallraamiga, millel pole ka klaaslauda (jumal tänatud!), 6 tooli ja toolidel ka padjad. Õnneks oli see komplekt veel soodukaga. Seega läks hästi. Samuti ostsime Tartus käies ka uue grilli. Jaanipäeval käisid meil külalised ja siis saimegi kohe mugavalt õues süüa - isegi ilm oli mõnus. PS!need roosad taldrikud, millel on tegelikult ka tassid ja kausid veel kaasas, on saanud nii minu kui ka Taavi lemmikuks! Aitäh Kaja.


Mai kuus oli meil Taaviga väljakutse "ei patusta." Sisuliselt tähendas see seda, et ainuke magus asi mida võis süüa olid puuviljad. Välistatud olid ka igasugused joogid, krõpsud ja muu rämps. Läks edukalt. Kaalule mõjus ka huvitavalt. Minul -5kg,Taavil -6kg. Praegu lähme samal lainel edasi ja ausalt öeldes ei tahagi magusat. Tegin küll eile just banofee kooki (sest kapis oli karamelli kreem, millel hakkas tähtaeg kukkuma), kuid nt põhja tegin üldse vegani variandis (datlid, mandlid, kaerahelbed). Ja nii oligi tegelikult maitsvam kui oleks olnud küpsistega. Kuna nüüd nagunii kõik magus tundub liiga magus, siis ei saagi süüa enam magusat 😜 Näiteks Taavi ei suutnud juua rummi kokteili cocaga.  Jaanideks aga ikkagi natuke magusat tegin peale arbuusi ja maasikate (Kreeka maasikad ja muide olid paremad kui Eesti omad) - proovisin esimest korda teha creme brulee'd ja kuna munavalged jäid üle, siis ka beseesid. Tulid hästi välja, kuid brülee oleks võinud tsutike kauem olla ahjus ja no minu jaoks oli liiga magus, ehkki ma panin laimi veel sisse...









Üleüldse proovime enda toitumist muuta natuke paremaks, see tähendab siis seda, et süüa rohkem juurvilju ning vähem liha. Ometigi ei oska ma juurviljadest midagi teha ja üpris raske ülesanne. Võtsin raamatukogust 3 taimetoidu raamatut (tahtsin veel 2 aga need hetkel välja laenutatud). Ausalt öeldes ei saanud nendest erilist abi peale niisama toidu teooria. Seal kipuvad need retseptid olema nii eksootilised ja põhiliselt ühtede ja samade juurikatega. Suuremad lootused on mul Margit Härma raamatu peale, kuid seda peab ootama veidi.


Nüüd on aias juba üht-teist saada ja kõik asjad, mis ma kavama panin, kasvavad edukalt 😘 Vahepeal arvasin, et mu minipaprika on surnud, kuid siis avastasin tal lausa kauna. Samuti on tegelikult Erika antud tomat omale tugeva varre kasvatanud ja pisikesed kollased õied küljes. Järgmiseks hooajaks aga ikkagi teeme kõrgpeenrad - parem pinnas ja vähem rohimist.




Aaa, paar ilusat õite pilti ka. Nüüdseks pojengid juba läbi, kuid siiski mõnusad lumepallid. Sügisel üritan neid paljundada ja sissesõitu heki nendest.

Ja siis lebotoolid (sorry, muru oli tol hetkel niitmata).




Kommentaarid